LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Свечана прослава 1. новембра - Дана ветеринарске службе

Штампа
Датум објављивања четвртак, 03 новембар 2016

Поштовани чланове Ветеринарске коморе Србије,

Дана 01.11.2016. године одржан је свечани скуп на Војномедицинској академији, чиме је обележен Дан ветеринарске службе и 165 година постојања војне ветеринарске службе. 01.11.1851. године Указом кнеза Александра Карађорђевића за првог марвеног лекара у српској војсци постављен је Јован Теодоровић, марвени лекар из Новог Сада.
Скупу су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Иван Бошњак, саветник председника Владе РС Драган Гламочић, представници Управе за војно здравство, Војномедицинске академије, в.д. директора Управе за ветерину у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Ненад Петровић, председник Ветеринарске коморе Србије Давор Шашић, представници Ветеринарског факултета, Српског ветеринарског друштва, припадници војнe ветеринарске службе и други гости.
Начелник Одељења за ветеринарство пуковник др Радивоје Анђелковић, говорећи о 165 година службе, истакао је да је убудуће потребно техничко и технолошко осавремењавање капацитета службе за активније учешће у све три мисије Војске и боље повезивање са осталим државним органима ради стварања нових облика сарадње.

Директор Управе за ветерину у Министарству пољопривреде и заштине животне средине др Ненад Петровић је, говорећи о недавном предузимању мера на сузбијању нодуларног дерматитиса на територији Србије, истакао похвале Европске уније да смо једна од ретких земаља која је успела јако брзо да мобилише и цивилни и војни сектор и локалне самоуправе и да заустави кретање заразе на трећини територије земље. По његовим речима, то до сада није успела ниједна земља на свету.
Председник Ветеринарске коморе Србије Давор Шашић примио је у име Ветеринарске коморе Србије Захвалницу Републике Србије - Министарства одбране - Управе за војно здравство поводом 165 година постојања војне ветеринарске службе. Захвалницу му је уручио пуковник др Радивоје Анђелковић.
Овим путем Ветеринарска комора Србије честита свим припадницима војне ветеринарске службе Дан ветеринарске службе и изражава велику захвалност што јој је указана част да присуствује свечаности поводом 165 година постојања ветеринарске војне службе.
У наставку можете погледати слике са свечаности.
 
Председник Ветеринарске коморе Србије Давор Шашић
 
Zahvalnica
1
 
2      3
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.