LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Посета делегације Ветеринарске коморе Мађарске

Штампа
Датум објављивања уторак, 22 новембар 2016

Делегација Ветеринарске коморе Мађарске, регионалног одбора Бач Кишкун, у периоду 19.11. и 20.11.2016. године, била је гост Севернобачког и Јужнобачког регионалног одбора Ветеринарске коморе Србије.

Делегацију је предводио др Тамаш Пунцман, председник регионалног одбора Бач Кишкун Ветеринарске коморе Мађарске, као и др Богнар Лајош главни ветеринар Мађарске, државни секретар. У делегацији су биле и колеге ветеринари-практичари које раде у малој и великој пракси као и представници министарства.

Домаћини су били председник ВКС др Давор Шашић, директор Управе за ветерину др Ненад Петровић и чланови регионалних одбора ВКС Севернобачког и Јужнобачког одбора на челу са председницима др Хорват Јожефом и др Јованом Мирчетом.

Гости су били у посети ВСИ „Суботица“, Ветеринарским станицама: Ветсервис у Бајмоку, НС Вет у Новом Саду, Јакшић-вет у Бачкој Тополи и Пан Вет у Суботици, те су имали прилику да виде и фабрику ветеринарских лекова FM Pharm д.о.о. у Суботици и да посете ергелу на Келебији.

У оквиру обиласка упознали су се са радом наших ветеринарских организација и била је то изузетна прилика за размену мишљења и искустава у раду ветеринара са обе стране границе.

Директор Управе за ветерину др Ненед Петровић и главни ветеринар Мађарске др Богнар Лајош упознали су присутне са тренутном епизоотиолошком ситуацијом, са радом двеју служби и најавили још тешњу сарадњу у будућности.

Председник ВКС др Давор Шашић упознао је госте са радом ВКС. Сарадња ВК Мађарске и ВК Србије је и до сада била на високом нивоу, а овом приликом је поздрављено проширење сарадње и на нивоу регионалних организација обеју Kомора, која треба да допринос бољем упознавању и размени искустава, као и напретку ветеринарске струке.

Гости су посетили Петроварадинску тврђаву, „Капелу мира“ и Музеј пчеларства и вина Живановић у Сремским Карловцима, као и стару општину у Суботици.

Сусрет је протекао у веома непосредној пријатељској атмосфери и сви су се сложили да се овакви сусрети организују и у будућности.

председниик ВКС Давор Шашић

председник РО ВКС Севернобачког округа Јожеф Хорват

председник РО ВКС Јужнобачког округа Јован Мирчета

 

1

2

3  4

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.