LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Obaveštenje o 11. redovnoj sednici Skupštine Veterinarske komore Srbije

Штампа
Датум објављивања петак, 03 фебруар 2017

Poštovani članovi Komore,

Dana 28.01.2017. godine u amfiteatru Vojnomedicinske akademije u Beogradu održana je 11. redovna sednica Skupštine Veterinarske komore Srbije uz podršku vojne veterinarske službe, Uprave za javno zdravstvo Ministarstva odbrane. 
 
Sednicu je otvorio predsednik Veterinarske komore Srbije Davor Šašić, koji je na početku zamolio prisutne delegate i goste da minutom ćutanja odaju počast dugogodišnjem članu Komore Živoradu Kostiću, koji je preminuo krajem 2016. godine a zatim se zahvalio kolegama iz vojne veterinarske službe koji su omogućili da se sednica i svečanost održe u amfiteatru Vojnomedicinske akademije. 
 
1

Uvodno izlaganje je dao domaćin skupa pukovnik Radivoje Anđelković, koji je pozdravio prisutne kolege u ime vojne veterinarske službe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navodeći da je struka najveće uspehe postizala kada su veterinari radili zajedno bez obzira na instituciju iz koje su dolazili, čuvajući čast struke i opšte dobro otadžbine. Pukovnik je naveo da je interes svih prisutnih napredak struke i da oko toga ne sme postojati kompromis. Istakao je da je vojna veterinarska služba u prethodnih deset godina imala odličnu saradnju sa VKS, te da kao poseban uspeh vidi činjenicu da je licenca koju izdaje Veterinarska komora Srbije priznata od strane Ujedinjenih nacija i da vojni veterinari na osnovu nje uspešno učestvuju u mirovnim operacijama u svetu. 

2
 
Nakon uvodne reči domaćina, prisutnim kolegama se obratio direktor Uprave za veterinu Nenad Petrović, koji je istakao da je veterinarska služba, naročito u prethodnoj godini, pokazala da bez nje ne postoji sigurnosti u državi, pogotovu kad se pojave zarazne bolesti. Naveo je da smo jedna od retkih zemalja u regionu koja se u prethodnom periodu suočila sa tri veoma opasne zarazne bolesti. Na svim sastancima međunarodnog karaktera veterinarska služba Srbije je bila pohvaljena i isticana kao jedina služba koja je uspela da zaustavi nodularni dermatit na polovini teritorije. Zahvalio se svim kolegama veterinarima na trudu i energiji koju su uložili radeći pod nemogućim uslovima.

3

 
Na sednici je izabran i novi predstavnik VKS u WVA kolega Miroslav Urošević, koji će predstavljati Komoru pred Svetskom asocijacijom veterinara do kraja mandatnog perioda organa i tela Komore 2014-2018.
 
Na naslovnoj
 
Veterinarska komora Srbije je nakon radnog dela sednice uručila 20 zahvalnica za izvanredan doprinos razvoju veterinarske struke u Republici Srbiji i Veterinarske komore Srbije. Zahvalnice su uručene 12 instituta, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Upravi za veterinu, Fakultetu veterinarske medicine, Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu - Departmanu za veterinarsku medicinu, Stručnom odboru VKS u mandatnom periodu 2014-2018 godina, Upravi za javno zdravstvo - Odeljenju za veterinarstvo, kolegi Nestoru Babinu, dugogodišnjem sekretaru VKS Jadranki Tijanić i posthumno kolegi Mirku Šinkoviću. Slike dobitnika možete pogledati ovde.
 
Davor Šašić, predsednik Veterinarske komore Srbije
 
 
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.