LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

САСТАНАК “ВИШЕГРАД ВЕТ ПЛУС” ГРУПЕ У БАЊА ЛУЦИ

Штампа
Датум објављивања петак, 19 мај 2017

Као што је познато, “Вишеград ВЕТ плус” група је основана како би на специфичан начин изразила потребе и интересе колега ветеринара у 11 држава Централне и Југоисточне Европе, у односу остале чланице “ФВЕ” (Федерација ветеринара Европе).

Овогодишњи пролећни скуп одржан је од 12. до 14. маја у Бањалуци, Република Српска, у организацији Ветеринарске коморе Републике Српске. Присутни су били представници следећих држава: Пољска, Чешка, Мађарска, Словенија, Хрватска, Србија, Република Српска, Македонија, као и представници Удружења ветеринара практичара Немачке односно Баварске. Нашу делегацију предводио је председник “ВКС” Давор Шашић, ДВМ. Са њим је био и Др сци. Мирослав Урошевић (представник “ВКС” у “WВА”) а испред Управе за Ветерину Р. Србије учествовао је Бобан Ђурић, шеф Одсека за епизоотиологију. Колега Ђурић је одржао веома запажено предавање о сузбијању и праћењу најважнијих заразних болести у Србији: болест квргаве коже, болест плавог језика и Авијарна инфлуенца. Поред активног учешћа колега представника горе наведених ветеринарских комора и организација, посебан ниво овој конференцији су дали својим присуством: Г-дин Рафаел Лагуенс, ДВМ (Председник “ФВЕ”), Г-дин Жолт Пинтер (Потпредседник “ФВЕ”), Проф. др Стево Мирјанић (Министар пољопривреде Републике Српске) као и други локални званичници. 

Како је 2016. године скуп одржан у Суботици, а Ветеринарска комора Србије била домаћин, ове године “ВКС” имала председавајућег конференције. Конференција је протекла у конструктивној атмосфери, уз успешно председавање колеге Урошевића, и дискусију свих учесника о актуелним проблемима ветеринарске струке. Од више донешених закључака односно препорука, можемо истаћи следеће: 
-Треба озбиљно размотрити све позитивне и негативне аспекте вакцинације животиња против актуелних заразних болести (болест квргаве коже и болест плавог језика), а у односу на легислативу и политику надлежних тела Европске Уније; 
- Активно се борити за одржање нивоа ветеринарске струке, и не дозволити преношење надлежности са ветеринара на ветеринарске техничаре односно “обучене особе”; 
- Омогућити опстанак малих локалних произвођача намирница анималног порекла, јер се тиме чува и посао за надлежне ветеринаре; 
- Да се све земље учеснице активно укључе у расправу односно форум “Еуропе Вет Футурес” о будућности ветеринарске струке у Европи.

Цео скуп пратила је перфектна организација од стране Ветеринарске коморе Републике Српске, на челу са њиховим председником Сашом Бошковићем, ДВМ и Др сци. Славеном Грбићем, њиховим представником у “ФВЕ”. Општи је утисак да је “ВКС” током овог скупа показала да је кредибилан партнер у заштити интереса ветеринарске струке у региону, и додатно учврстила своју позицију у “Вишеград ВЕТ плус” групи. Такође, ојачане су бројне билатералне везе са присутним представницима ветеринарских организација, и направљени планови за интензивнију међународну сарадњу, која нас очекује  у наредном периоду.

Centralna slika

Drugi red sa leve strane   Drugi red sa desne strane

I like very much this iPage Hosting Review because this is based on customer experience. If you need reliable web hosting service check out top list.
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.