LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Прва званична посета делегације Националне ветеринарске коморе Руске Федерације и потписивање Меморандума о сарадњи

Штампа
Датум објављивања четвртак, 07 септембар 2017

Поштовани чланови Ветеринарске коморе Србије,

            У периоду од 01. - 03. септембра 2017. године, у прву званичну посету Републици Србији, на позив Ветеринарске коморе Србије, дошла је званична петочлана делегација Националне ветеринарске коморе Руске Федерације, коју су у просторијама Ветеринарске коморе Србије дочекали председник Ветеринарске коморе Србије господин Давор Шашић, председник Управног одбора ВКС господин Миодраг Милковић, председник Средњебанатског РО ВКС господин Војислав Блажин, потпредседник Надзорног одбора ВКС господин Дарко Бошњак и представник ВКС у WVAгосподин Мирослав Урошевић.

image001

            Првог дана посете, Ветеринарска комора Србије је организовала свечани пријем у просторијама Коморе и обилазак зграде Факултета ветеринарске медицине. Том приликом делегацију су поздравили декан факултета Проф. Др Владо Теодоровић, продекан за последипломске студије Проф. Др Данијела Кировски и продекан за основне студије и председник Српског ветеринарског друштва Проф. Др Милорад Мириловић, којима се овим путем Ветеринарска комора Србије захваљује на сарадњи и љубазности.

image002

 

Након пријема у седишту ВКС, уприличен је радни ручак коме је присуствовао и помоћник шефа Трговинског представништва Руске Федерације у Републици Србији господин Александр Радионов.

Делегације две Коморе су се потом упутиле у Зрењанин, где је организован свечани пријем код градоначелника Зрењанина. У вечерњим сатима, делегација Руске Федерације је била гост на концерту '' Бијелог дугмета ''.

            У суботу, 02. септембра 2017. године, у 10:00 часова у Градској кући у присуству представника две Коморе, помоћника градоначелника Зрењанина Душка Радишића, начелнице Средњебанатског управног округа Снежане Вучуревић, представника локалне самоуправе и средстава информисања потписан је Меморандум о сарадњи Националне ветеринарске коморе Руске Федерације и Ветеринарске коморе Србије.

image003

 

Меморандум о сарадњи две Коморе су потписали председник Ветеринарске коморе Србије Давор Шашић и потпредседник Националне ветеринарске коморе Р.Ф. Зуев Дмитрии Вјачеславович.

image004

Присутни су се сагласили да је ово први корак у свеобухватној сарадњи наше две коморе која ће се у будућности развијати. Помоћник градоначелика господин Душко Радишић је овом приликом истакао: „Наше предности у односу на остале земље региона су блиска сарадња са Русијом, а побољшање закона у области ветерине допринеће бољој конкурентности. Овом приликом смо истакли да Град Зрењанин има братске везе са два града у Русији на шта смо поносни. У даљем периоду се надамо још чвршћој сарадњи у области ветерине али и других области између нашег града и Мисковске регије“. Репортажу и снимак потписивања Меморандума можете погледати на следећем линку уз велику љубазност КТВ Зрењанин https://youtu.be/_c41ekUdOPk .

            Након потписивања Меморандума, делегација је обишла Ветеринарски специјалистички институт ''Зрењанин'' где се упознала са радом и опремљеношћу самог института. Такође, делегација је обишла Зрењанин и упознала се са архитектуром и културом града домаћина и посетила је Дане пива, који су се одржавали у том периоду.

            Дана 03. септембра 2017. године делегације су посетиле руску цркву у Зрењанину и гробље Црвеноармејаца који су погинули приликом ослобађања Зрењанина од фашизма 1944. године.

image005

 

Делегација се после дводневног боравка у Зрењанину упутила за Нови Сад, где је дочекана од стране председника Јужнобачког РО ВКС господина Јована Мирчете и директора ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ Нови Сад и члана Надзорног одбора ВКС господина Александра Бурсаћа.

image006

Током трећег дана боравка у Србији, наши драги гости из Руске Федерације имали су стручни програм из области ветеринарске праксе у Новом Саду. Наиме, након обиласка старог језгра града, они су прво посетили ветеринарску амбуланту “НС-ВЕТ”. Тамо их је колега др Бојан Топалски упознао са радом на пољу профилаксе, дијагностике и терапије обољења малих животиња укључујући најсложеније хируршке операције. Након тога уследила је посета Јавном комуналном предузећу "Зоохигијена и ветерина Нови Сад", где је директор предузећа, господин Александар Бурсаћ, присутне информисао о њиховим бројним активностима, које се, пре свега, односе на контролу популације напуштених паса уз поштовање свих законских норми везано за заштиту и добробит животиња, као и лечење и предузимање превентивних мера код малих и великих животиња.

image007

 

Гости Ветеринарске коморе Србије понели су лепе утиске из наше државе, а све имајући у виду обострану жељу да се успостави конкретна сарадња у облику међусобних посета и обука ветеринара у клиникама у Србији и Руској Федерацији.                                                                                                                                                              

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.