LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Сарадња са Ветеринарском комором Мађарске

Штампа
Датум објављивања понедељак, 11 септембар 2017

Поштовани чланови Коморе,

У протеклом периоду су реализоване бројне активности Ветеринарске коморе Србије на проширењу и јачању међународне сарадње са колегама у Европи. У том контексту, дана 04. септембра 2017. године одржан је састанак између представника две Коморе у Суботици, на ком су присуствовали испред Ветеринарске коморе Мађарске господин Pinter Zsolt, Секретар за међународну сарадњу Ветеринарске Коморе Мађарске и потпредседник “ФВЕ”, као и господин Horvath Laszlo, генерални секретар Ветеринарске коморе Мађарске. Испред Ветеринарске коморе Србије, састанку су присуствовали председник ВКС господин Давор Шашић, председник Севернобачког РО господин Јожеф Хорват и представник ВКС у "WVA" господин Мирослав Урошевић.

Као и раније, две стране су се сагласиле да се наставе добросуседски односи и сарадња, али и да се иста подигне на виши ниво кроз модернизацију и унапређење постојећег Меморандума о сарадњи између две Коморе. Такође, стране су ближе дефинисале обавезе које “ВКС” има као председавајућа предстојећег састанка “Вишеград ВЕТ+ Групе” у Вишеграду (Мађарска) 06.-08. октобра 2017. Уз то, у конструктивној атмосфери разматрала су се и питања од значаја за ветеринарску струку, пре свега епизоотиолошку ситуацију у региону (посебно Афричку кугу свиња), као и ситуација на тржишту везана за “малу” и “велику” ветеринарску праксу у Србији и Мађарској, односно изналажење најбољих решења за проналажење нових извора прихода за ветеринаре – практичаре. То се, пре свега, односи на могући пренос инспекцијских надлежности са државних органа на ветеринарске организације, као што је пракса у ЕУ. У наведеном смислу, Ветеринарска комора Србије ће у наредном периоду уприличити састанке и предавања, као и инцијативе за имплементацију овог питања у односе ветеринарских организација и надлежног државног органа.

Делегације су, затим, посетиле и Ветеринарски специјалистички институт Суботица и о актуелној ситуацији у ветеринарској струци разговарали са директором Института господином Љубомиром Милићем.

Овај сатанак се показао као користан, јер је показао колики је значај личних сусрета и директних разговора представника ВКС, посебно у сфери међународних активности са колегама из региона.

20170904 133952

I like very much this iPage Hosting Review because this is based on customer experience. If you need reliable web hosting service check out top list.
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.