LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Сарадња са Ветеринарском комором Мађарске

Штампа
Датум објављивања понедељак, 11 септембар 2017

Поштовани чланови Коморе,

У протеклом периоду су реализоване бројне активности Ветеринарске коморе Србије на проширењу и јачању међународне сарадње са колегама у Европи. У том контексту, дана 04. септембра 2017. године одржан је састанак између представника две Коморе у Суботици, на ком су присуствовали испред Ветеринарске коморе Мађарске господин Pinter Zsolt, Секретар за међународну сарадњу Ветеринарске Коморе Мађарске и потпредседник “ФВЕ”, као и господин Horvath Laszlo, генерални секретар Ветеринарске коморе Мађарске. Испред Ветеринарске коморе Србије, састанку су присуствовали председник ВКС господин Давор Шашић, председник Севернобачког РО господин Јожеф Хорват и представник ВКС у "WVA" господин Мирослав Урошевић.

Као и раније, две стране су се сагласиле да се наставе добросуседски односи и сарадња, али и да се иста подигне на виши ниво кроз модернизацију и унапређење постојећег Меморандума о сарадњи између две Коморе. Такође, стране су ближе дефинисале обавезе које “ВКС” има као председавајућа предстојећег састанка “Вишеград ВЕТ+ Групе” у Вишеграду (Мађарска) 06.-08. октобра 2017. Уз то, у конструктивној атмосфери разматрала су се и питања од значаја за ветеринарску струку, пре свега епизоотиолошку ситуацију у региону (посебно Афричку кугу свиња), као и ситуација на тржишту везана за “малу” и “велику” ветеринарску праксу у Србији и Мађарској, односно изналажење најбољих решења за проналажење нових извора прихода за ветеринаре – практичаре. То се, пре свега, односи на могући пренос инспекцијских надлежности са државних органа на ветеринарске организације, као што је пракса у ЕУ. У наведеном смислу, Ветеринарска комора Србије ће у наредном периоду уприличити састанке и предавања, као и инцијативе за имплементацију овог питања у односе ветеринарских организација и надлежног државног органа.

Делегације су, затим, посетиле и Ветеринарски специјалистички институт Суботица и о актуелној ситуацији у ветеринарској струци разговарали са директором Института господином Љубомиром Милићем.

Овај сатанак се показао као користан, јер је показао колики је значај личних сусрета и директних разговора представника ВКС, посебно у сфери међународних активности са колегама из региона.

20170904 133952

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.