LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Споразум о сарадњи Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније

Штампа
Датум објављивања понедељак, 25 септембар 2017

Поштовани чланови Коморе,

У периоду од 21-23. септембра 2017. године, у Охриду, одржан је састанак делгација ветеринарских комора из региона, у организацији Ветеринарске коморе Македоније. Том приликом, потписан је Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније, као и Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Македоније и Ветеринарске коморе Бугарске.

Делегацију Ветеринарске коморе Србије чинили су председник Ветеринарске коморе Србије господин Давор Шашић, председник Управног одбора господин Миодраг Милковић и председник РО ВКС Златиборског округа господин Дубравко Гудурић.

1 slika

 

Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније, потписали су председници Комора, господин Давор Шашић и господин Томислав Николовски, дана 21.09.2017. године, на српском и македонском језику, у присуству делегација две Коморе, амбасадорке Републике Србије у Републици Македонији госпође Душанке Дивјак-Томић, директора Агенције за храну и ветеринарство Републике Македоније господина Зорана Атанасова и заменика министра пољопривреде Власте Димковића, који нису крили задовољство због успостављање ближе сарадње између две Коморе и њихових чланова, а све у интересу две државе. Ветеринарска комора Србије се, овим путем, нарочито захваљује амбасадорки Републике Србије у Републици Македонији  госпођи Дивјак-Томић на присуству приликом посете делегације ВКС и исказаним речима подршке.

2 slika

На свечаном пријему, председник Ветеринарске коморе Србије, обратио се свим присутним колегама из регионима, а пре свега, домаћину скупа, Ветеринарској комори Македоније и председнику Коморе господину Томиславу Николовском, следећим речима: „Велика ми је част што имам прилику да присуствујем овом догађају и представим Ветеринарску комору Србије. Желим да се захвалим нашем домаћину - Ветеринарској комори Македоније на топлом дочеку који је организован у граду Охриду поред једног од најлепших и најпосебнијих језера на Европском континенту. Значај нашег сусрета је вишеструк и има за циљ јачање међусобне сарадње, веза и пријатељства у интересу ветеринарске струке и наших држава. Чињеница да је скуп уприличен у једном од најстаријих градова који је део Светске баштине УНЕСКА, чини га још величанственијим и свечанијим. Захваљујем вам што сте то омогућили. Такође, желим да поздравим све колеге који су својим присуством и знањем увеличале овај сусрет култура, науке и пријатељства, са надом да ће постати традиционалан.“

3 slika

Меморандум о сарадњи усмерен је, пре свега, на следећа питања:

1.Питања везана за рад јавних тела, могућности унапређења рада, размена искустава - Стране ће сарађивати синхронизовано на тим подручјима (у свим питањима када нису угрожени њихови посебни интереси) у оквиру групе земаља „Вишеград Вет плус“ према трећим странама с посебним освртом на Федерацију Ветеринара  Европе (ФВЕ) и ФВЕ секције, као и на Светску Ветеринарску Организацију (WВА).

2.Питање размене искустава у раду са корисницима ветеринарских услуга - Стране ће посебну пажњу посветити на искуство стечено у подручју сарадње са локалним, националним и међународним телима и институцијама.

3.Питање сарадње у оквиру стручног усавршавања - Континуирано ће се истраживати могућности за размену успешних програма стручног усавршавања, као и предавача. Радиће се и на узајамном признавању и прихватању бодовања из обавезног програма стручне едукације обе стране. Такође, радиће се на успостављању сарадње у заједничком развоју програма континуиране едукације, која укључује избор, превођење, припрему за штампу и у складу са потребама заједничко издавање професионалне литературе из области ветеринарске струке највишег квалитета, чиме би се омогућио заједнички приступ овим материјалима, као и заједничко организовање конференција, симпозијума и других скупова (workshop, округли столови).

4.Питање успостављања сарадње чланова две Коморе - Стране ће подстицати своје чланове на стално подизање квалитета услуга и на поштовање стручних прописа и стандарда квалитета односно увођења истих с посебним освртом на Добру Ветеринарску Праксу, Етички кодекс, законске прописе, стручне едукације и ИСО стандарде. Организовање студијских путовања, омогућавање колегама члановима из обе коморе да се сретну, упознају, успостављају сарадњу и пријатељство, и информишу о радним условима друге стране.

5.Питање организовања размене искустава између ветеринара практичара као и приправника (нови чланови комора).

6.Питање очувања физичког, менталног и социјалног здравља чланова, доктора ветеринарске медицине, процена ризика обољевања од професионалних болести; превентивни рад на заштити посебно рањивих група ветеринара; организовање велнес програма за докторе ветеринарске медицине.

7.Питање заједничке промоције ветеринарске струке у јавности и медијске промоције наше професије као водећег ауторитета у заштити и добробити животиња, наших пацијената.

Ветеринарска комора Србије благовремено ће обавештавати све чланове Коморе о даљим активностима на тему међународне сарадње.

I like very much this iPage Hosting Review because this is based on customer experience. If you need reliable web hosting service check out top list.
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.