LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Споразум о сарадњи Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније

Штампа
Датум објављивања понедељак, 25 септембар 2017

Поштовани чланови Коморе,

У периоду од 21-23. септембра 2017. године, у Охриду, одржан је састанак делгација ветеринарских комора из региона, у организацији Ветеринарске коморе Македоније. Том приликом, потписан је Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније, као и Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Македоније и Ветеринарске коморе Бугарске.

Делегацију Ветеринарске коморе Србије чинили су председник Ветеринарске коморе Србије господин Давор Шашић, председник Управног одбора господин Миодраг Милковић и председник РО ВКС Златиборског округа господин Дубравко Гудурић.

1 slika

 

Меморандум о сарадњи између Ветеринарске коморе Србије и Ветеринарске коморе Македоније, потписали су председници Комора, господин Давор Шашић и господин Томислав Николовски, дана 21.09.2017. године, на српском и македонском језику, у присуству делегација две Коморе, амбасадорке Републике Србије у Републици Македонији госпође Душанке Дивјак-Томић, директора Агенције за храну и ветеринарство Републике Македоније господина Зорана Атанасова и заменика министра пољопривреде Власте Димковића, који нису крили задовољство због успостављање ближе сарадње између две Коморе и њихових чланова, а све у интересу две државе. Ветеринарска комора Србије се, овим путем, нарочито захваљује амбасадорки Републике Србије у Републици Македонији  госпођи Дивјак-Томић на присуству приликом посете делегације ВКС и исказаним речима подршке.

2 slika

На свечаном пријему, председник Ветеринарске коморе Србије, обратио се свим присутним колегама из регионима, а пре свега, домаћину скупа, Ветеринарској комори Македоније и председнику Коморе господину Томиславу Николовском, следећим речима: „Велика ми је част што имам прилику да присуствујем овом догађају и представим Ветеринарску комору Србије. Желим да се захвалим нашем домаћину - Ветеринарској комори Македоније на топлом дочеку који је организован у граду Охриду поред једног од најлепших и најпосебнијих језера на Европском континенту. Значај нашег сусрета је вишеструк и има за циљ јачање међусобне сарадње, веза и пријатељства у интересу ветеринарске струке и наших држава. Чињеница да је скуп уприличен у једном од најстаријих градова који је део Светске баштине УНЕСКА, чини га још величанственијим и свечанијим. Захваљујем вам што сте то омогућили. Такође, желим да поздравим све колеге који су својим присуством и знањем увеличале овај сусрет култура, науке и пријатељства, са надом да ће постати традиционалан.“

3 slika

Меморандум о сарадњи усмерен је, пре свега, на следећа питања:

1.Питања везана за рад јавних тела, могућности унапређења рада, размена искустава - Стране ће сарађивати синхронизовано на тим подручјима (у свим питањима када нису угрожени њихови посебни интереси) у оквиру групе земаља „Вишеград Вет плус“ према трећим странама с посебним освртом на Федерацију Ветеринара  Европе (ФВЕ) и ФВЕ секције, као и на Светску Ветеринарску Организацију (WВА).

2.Питање размене искустава у раду са корисницима ветеринарских услуга - Стране ће посебну пажњу посветити на искуство стечено у подручју сарадње са локалним, националним и међународним телима и институцијама.

3.Питање сарадње у оквиру стручног усавршавања - Континуирано ће се истраживати могућности за размену успешних програма стручног усавршавања, као и предавача. Радиће се и на узајамном признавању и прихватању бодовања из обавезног програма стручне едукације обе стране. Такође, радиће се на успостављању сарадње у заједничком развоју програма континуиране едукације, која укључује избор, превођење, припрему за штампу и у складу са потребама заједничко издавање професионалне литературе из области ветеринарске струке највишег квалитета, чиме би се омогућио заједнички приступ овим материјалима, као и заједничко организовање конференција, симпозијума и других скупова (workshop, округли столови).

4.Питање успостављања сарадње чланова две Коморе - Стране ће подстицати своје чланове на стално подизање квалитета услуга и на поштовање стручних прописа и стандарда квалитета односно увођења истих с посебним освртом на Добру Ветеринарску Праксу, Етички кодекс, законске прописе, стручне едукације и ИСО стандарде. Организовање студијских путовања, омогућавање колегама члановима из обе коморе да се сретну, упознају, успостављају сарадњу и пријатељство, и информишу о радним условима друге стране.

5.Питање организовања размене искустава између ветеринара практичара као и приправника (нови чланови комора).

6.Питање очувања физичког, менталног и социјалног здравља чланова, доктора ветеринарске медицине, процена ризика обољевања од професионалних болести; превентивни рад на заштити посебно рањивих група ветеринара; организовање велнес програма за докторе ветеринарске медицине.

7.Питање заједничке промоције ветеринарске струке у јавности и медијске промоције наше професије као водећег ауторитета у заштити и добробити животиња, наших пацијената.

Ветеринарска комора Србије благовремено ће обавештавати све чланове Коморе о даљим активностима на тему међународне сарадње.

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.