LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Učešće VKS u radu „Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji“

Штампа
Датум објављивања четвртак, 12 октобар 2017

U cilju promocije i jačanja uloge veterinarske struke u društvu, Veterinarska komora Srbije je uzela aktivno učešće na zasedanju Radne grupe za poglavlje 12 (bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika) „Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji“ (NKEU). „NKEU“ prеdstаvlја stаlnо tеlo u оkviru kојеg sе vоdi tеmаtski struktuirаnа dеbаtа prеdstаvnikа držаvnе аdministrаciје, pоlitičkih pаrtiја, nеvlаdinih оrgаnizаciја, stručnjаkа, privrеdе, sindikаtа i prоfеsiоnаlnih оrgаnizаciја о pristupаnju Srbiје Еvropskoj uniji. U tоm smislu, „NKEU“ imа ulоgu kоnsultаtivnоg tela, institucionalizovanog оtvоrеnоg diјаlоgа i delotvornog mehanizma za prаćеnje svega dogovorenog i ostvarenog, i to tоkоm cеlоg tоkа prеgоvоrа sа ЕU.

 EUKONVENT-29.9.17

Na sednici održanoj 29. septembra 2017. godine u Zelenom salonu Narodne skupštine učestvovao je Miroslav Urošević, kao predstavnik VKS u „NKEU“. Tema je bila „Diskusija o nalazima skrining izveštaja za pregovaračko poglavlje 12“. S obzirom da su u diskusiji učestvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odnosno Uprave za veterinu, kolega Urošević je postavio pitanje o mogućnostiima za prenos nadležnosti sa državnih organa na veterinare-praktičare, pre svega, u domenu bezbednosti hrane - inspekcijski nadzor klanica. Odgovoreno mu je da Uprava za veterinu podržava ovaj proces u okviru svojih nadležnosti, i da je to generalno dobro rešenje za evidentni nedostatak u broju veterinarskih inspektora. U tom kontekstu, Uprava za veterinu je potpisala i sporazum sa Fakultetom za veterinarsku medicinu u Beogradu o predstojećoj obuci veterinara za inspekcijski nadzor u klanicama.  

I like very much this iPage Hosting Review because this is based on customer experience. If you need reliable web hosting service check out top list.
Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.