LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Održan stručni sastanak UO RO Južnobačkog Okruga u Čurugu (31.05.2018.)

Штампа
Датум објављивања недеља, 03 јун 2018

U prethodnom periodu su zapažene brojne aktivnosti Predsednika i članova Veterinarske komore Srbije na jačanju međusobnog dijaloga i razmeni mišljenja o važnim pitanjima veterinarske struke. U tom kontekstu je održan i sastanak u Čurugu dana 31. maja 2018.

Ovaj skup koji već prelazi u tradiciju su organizovale kolege iz Upravnog Odbora RO Južnobačkog Okruga. Na njemu su osim Predsednika VKS Davora Šašića, DVM, bili prisutni članovi i Upravnog Odbora Regionalnog Odbora Južnobačkog Okruga (dr sci. Sava Lazić DVM, Velimir Mikalački DVM i Dragan Ševo DVM) na čelu sa kolegom Jovanom Mirčetom dr sci. Svojim prisustvom ovaj sastanak su uveličali i Voja Blažin DVM, Predsednik RO Srednjebanatskog okruga, dr sci. Miroslav Urošević (Predstavnik VKS u “WVA”), dr sci. Radomir ratajac, DVM član Stručnog Odbora VKS, zajedno sa kolegama iz opštine Žabalj. U očuvanom prirodnom ambijentu “Mrtve Tise” na vikendici kolege Dragana Ševo i ovaj put je razvijena konstruktivna diskusija od interesa za veterinarsku profesiju u Srbiji. To se pre svega odnosi na konkurs za Program mera zdravstvene zaštite životinja, ali i na druge aktuelne teme, a to je usaglašavanje verzije novog Statuta VKS, predlozi za izmenu važećeg Zakona o veterini R. Srbije i nadolazeća opasnost od pojave zarazne bolesti Afrička kuga svinja u okruženju (Mađarska).

Prisutne kolege su se složile da je potrebno nastaviti dijalog na svim nivoima VKS, ali i sa predstavnicima resornog Ministarstva, kako bi se pronašla najbolja rešenja za očuvanje zdravlja i dobrobiti životinja i razvoj koncepta “Jedno zdravlje”. Generalni zaključak je da svi kao kolege, treba da budemo konstruktivni, prevaziđemo lične sujete i sitne interese, jer jedino tako možemo rešiti brojne izazove koje su pred nama. U tom smislu ovakvi sastanci odnosno druženja mogu biti izuzetno korisni i trebalo bi ih praktikovati u drugim Regionalnim Odborima.

vikendica

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.