LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Proslava Osamnaestogodišnjice postojanja i rada Departmana Veterinarske Medicine Poljoprivrednog Fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu

Штампа
Датум објављивања уторак, 12 јун 2018


  

 Proslava dana Departmana upriličena je dana 04. juna 2017. u Svečanoj sali Poljoprivrednog Fakulteta u Novom Sadu.

 Proslavi su prisustvovale brojne ugledne zvanice iz naučnog, političkog i privrednog života, među kojima i Predsednik VKS dr Davor Šašić sa saradnicima.

dep1

 Prisutnima su se obratili:

 - Dekan Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Novom Sadu: Prof. dr Nedeljko Tica

 - Šef katedre za veterinarsku medicinu i Predsednik Saveta Poljoprivrednog Fakulteta Prof. dr Branislava Belić

 - Direktor Departmana za veterinarsku medicinu Doc. dr Marko Cincović

Ovom prilikom organizovana je i dodela nagrada najboljim studentima veterinarske medicine, kao i podela Monografije/Bibliografije o radu Departmana prisutnim gostima.

der2

Departman za veterinarsku medicinu Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Novom Sadu osnovan je 2000. godine. Od osnivanja do danas veterinu je studiralo više od 1300 a diplomiralo 500 studenata. Istaknuto je da za naše prilike, postoji velika zainteresovanost srednjoškolaca za studiranje veterinarske medicine, pa se svake godine prijavi obično duplo veći broj studenata (2:1) od broja predviđenog budžetom. Takođe, u proteklom periodu titulu doktora nauka steklo je 60 kandidata, a mnogi od njih obavljaju važne poslove i funkcije u poslovima nadzora bolesti životinja, veterinarskom obrazovanju, naučno-istraživačkim institucijama, strukovnim udruženjima veterinara i dr. Kurikulum (nastavni plan i program) iz veterinarske medicine u potpunosti je usklađen prema Direktivi EK „35/2006 EC“ koja je sastavni deo standarda koji propisuje „KAPK“ (Komisija za Akreditaciju i Proveru Kvaliteta R. Srbije) i „EAEVE“ (European Association of Establishments for Veterinary Education). Departman je više puta bio organizator i suorganizatopr stručnih skupova koji se odnose na kontinuiranu edukaciju veterinara a konstantno ulaže u razvoj nastavnih i istraživačkih kapaciteta, kao i onih za pružanje usluga privredi. Istaknuto je da u bliskoj budućnosti Departman ima sledeće strateške pravce: razvoj kliničkih stručnjaka i infrastrukture, dalji razvoj laboratorijskih kapaciteta, članstvo u „EAEVE“ i pravljenje strategije za potpuno usvajanje EU standarda kao i osnivanje specijalističkih akademskih studija veterinarske medicine. Svakako da će dalji razvoj Departmana značajno doprineti razvoju Poljoprivrednog Fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu i veterinarske struke u celini.

Ovim putem, Veterinarska Komora Srbije čestita Departmanu Veterinarske medicine kao i svim njegovim studentima Osamnaestogodišnjicu postojanja.

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.