LOADING
PREV
NEXT
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Састанак Управног Одбора Федерације ветеринара Европе

Штампа
Датум објављивања понедељак, 17 септембар 2018

Састанак Управног Одбора Федерације ветеринара Европе и регионални састанак ветеринарских комора Западног Балкана, југоисточне Европе и Руске Федерације, од 06.09.- 08.09.2018. у Београду(Federation of Veterinarians of Europe (FVE) Board meeting and the regional meeting of veterinary chambers from Western Balkans/Southeastern Europe, including the Russian Federation)

На позив и у организацији Ветеринарске коморе Србије, Управни Одбор Федерације ветеринара Европе (Federation of Veterinarians of Europe/FVE) је прихватио да одржи свој редовни састанак у проширеном саставу, уз учешће и председника секција, као и учешће делегата регионалних ветеринарских комора из земаља Западног Балкана, југоисточне Европе, земаља Вишеградске групе и Руске Федерације, од 06.09.-08.09.2018. у Београду. Састанку су присуствовали сви чланови Управног Одбора и администрације из седишта Федерације ветеринара Европе у Бриселу (председник - Rafael Laguens, потпредседници -Zsolt PintérAndrew RobinsonArne SkjoldagerRens van Dobbenburgh , извршни директор - Jan Vaarten и заменик извршног директора -  Nancy De Briyne), делегати земаља Западног Балкана (Албанија, FYROM/Македонија, Бугарска, Република Српска), Вишеградске групе (Мађарска, Пољска, Словенија) и Руске Федерације.

FVE BOARD MEETING Belgrade 2018 St. Sava church Belgrade

Ветеринарску комору Србије (ВКС) су представљали Давор Шашић – председник, др.сци. Иван Настасијевић (представник ВКС уУнији европских ветеринара који се баве хигијеном хране/UEVH) и др. сци. Мирослав Урошевић (представник ВКС у комитету за финансије Федерације ветеринара Европе). Такође, састанку је присуствовао и представник Департмана за ветеринарску медицину, Пољопривредног факултета, Универзитета у Новом Саду (Доц. Др. Николина Новаков). Представници Факултета ветеринарске медицине, Универзитета у Београду нису присуствовали састанку из оправданих разлога.

FVE BOARD MEETING Belgrade 2018 Belgrade Fortress

Овај састанак се може сматрати и историјским, имајући у виду да су по први пут, на позив Ветеринарске коморе Србије, састанку Федерације ветеринара Европе учествовали и делегати ветеринарске коморе Руске Федерације.

FVE BOARD MEETING Belgrade 2018 visit to company Mitros Fleischwaren

На састанку Управног Одбора Федерације ветеринара Европе, уз учешће председника две секције (председник Thierry Chambon,Француска  -  Унија европских ветеринара практичара/UEVP  и председник  Jane Clark, велика Британија – Европска асоцијација ветеринара у државној служби/EASVO) доминирале су темекоје се односе на кнцепт Једно здравље, здравље животиња, добробит животиња, безбедност хране и јавно здравље, ветеринарски лекови, образовање доктора ветеринарске медицине и перспективе развоја ветеринарске професије у Европи. На састанку, из оправданих разлога, нису учествовали председници друге две секције Федерације ветеринара Европе (председник Уније европских ветеринара који се баве хигијеном хране/UEVH - Славен Грбић, Република Српска и председник Европске асоцијације ветеринара који раде у области образовања, истраживања и индустрији/EVERI - Sabine Schüller, Немачка).

FVE BOARD AND REGIONAL MEETING 7 SEPTEMBER BELGRADE

Регионални састанак делегата ветеринарских комора из земаља Западног Балкана, југоисточне Европе, земаља Вишеградске групе и Руске Федерације је протекао у доброј атмосфери и допринео бољем разумевању заједничких тема од значаја за ветеринарску професију у региону и Европи. Представници Федерације ветеринара Европе су представили учесницима из региона главне правце и циљеве који се у вези са промоцијом и унапређењем ветеринарске професије промовишу на нивоу Европе у циљу добробити и унапређења ветеринарске струке. На регионалном састанку су доминирале теме у вези са универзитетским програмима, односно образовање ветеринара и потребом да се факултети ветеринарске медицине у региону Западног Балкана акредитују према захтевима европскe асоцијација за успостављање ветеринарске едукације (ЕАEVE -European Association of Establishments for Veterinary Education) како би дипломе ветеринара биле признате на нивоу целокупног европског простора, ветеринарски лекови и антимикробна резистенција и афричка куга свиња која представља највећи садашњи епизоотиолошки изазов у земљама источне и југоисточне Европе.

FVE BOARD MEETIM AND REGIONAL MEETING BELGRADE 2018 2

Организацијом и активним стручним доприносом на Састанку Управног Одбора Федерације ветеринара Европе и регионалном састанку ветеринарских комора Западног Балкана, југоисточне Европе и Руске Федерације, од 06.09.-08.09.2018. у Београду, Ветеринарска комора Србије је потврдила своју чврсту позицију и препознатљивост у региону Западног Балкана и југоисточне Европе, као и одличан потенцијал за даље унапређење сарадње са Федерацијом ветеринара Европе у свим областима од значаја за ветеринарску струку у Србији, региону и Европи.

FVE BOARD MEETING AND REGIONAL MEETING BELGRADE 2018 3


Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.