LOADING
PREV
NEXT
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

ODBIJENA Rezolucija Komiteta za zaštitu okoline, javno zdravlje i hranu

Штампа
Датум објављивања уторак, 21 септембар 2021

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo Vas da je na naše veliko zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo svih doktora veterinarske medicine u Evropi, Rezolucija Komiteta za zaštitu okoline, javno zdravlje i hranu o zabrani kolistina, makrolidnih antibiotika, fluoriranih hinolona i cefalosporina 3. i 4. generacije u veterinarskoj medicini ODBIJENA u Evropskom parlamentu u sredu 15.09.2021. god. Protiv rezolucije je glasala većina poslanika EP (201 poslanik ZA, 450 poslanika PROTIV). Ovo je velika pobeda veterinarske struke i Federacije veterinara Evrope u kojoj je aktivno učestvovala i Veterinarska komora Srbije. Detaljno obrazloženim naučnim argumentima, koje smo dostavili članovima EP, uz akciju koja je organizovana širom Evrope, uspeli smo da neutemeljenu i izhitrenu rezoluciju zaustavimo. Međutim, podnosioci rezolucije sigurno neće prestati da rade na svojoj ideji da se rigorozno ograniči primena antibiotika u veterinarskoj medicini. Kao struka moramo biti odgovorni, naš zadatak je da racionalno, stručno i odgovorno primenjujemo antimikrobne lekove i time onemogućimo sve zlonamerne da ponovo pokušaju nešto slično. VKS će nastaviti sa skupovima kontinuirane edukcije o kontrolisanoj primeni antibiotika, pratićemo šta se dešava u vezi inicijativa i o tome Vas redovno obaveštavati.

Za bliže informacije o hronologiji dešavanja vezanih za predlog rezolucije koja je odbijena u Evropskom parlamentu pogedajte sajt FVE (https://fve.org/fve-congratulates-the-european-parliament-for-taking-a-one-health-approach-and-voting-for-science-based-regulation-in-europe).

Ovim putem se zahvaljujemo i svim članovima borda FVE i zaposlenim u FVE za ogromne napore koje su uložili za odbranu veterinarske struke.

Veterinarska komora Srbije

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.