LOADING
PREV
NEXT
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Штампа
Датум објављивања петак, 30 децембар 2022

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

У Министарству пољљопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, 23.12.2022. године уприличен је састанак делегације представника ветеринарских струковних организација у саставу, Проф.др Милорад Мириловић, председник Српског ветеринарског друштва - Декан Факултета ветеринарске медицине, Др вет.спец. Мишо Коларевић, председник Ветеринарске коморе Србије и Др сци. Зоран Рашић, председник Академије ветеринарске медицине Српског ветеринарског друштва са министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Јеленом Танасковић. Састанку су присуствовали државна секретарка Душанка Голубовић, в.д. директора Управе за ветерину Др сци. Милош Петровић, саветник министарке Проф. др Драган Гламочић и шеф кабинета Марко Сарановац.

Уз претходну захвалност за издвојено време представници ветеринарских организација упознали су ресорну министарку са улогом у обављању ветеринарске делатности сваке организације појединачно и истовремено са основним проблемима са којима се ветеринарска служба сусреће у свакодневном раду. Међу главним темама разговора нашле су се теме попут спровођења конкурса за послове из Програма мера здравствене заштите животиња, унапређење квалитета спровођења ових послова кроз стимулативне и контролне мере, спровођење мера за сузбијање појединих заразних болести, подизање свести о значају антимикробне резистенције као глобалне појаве пандемијских размера и са тим у вези појачана контрола употребе антимикробних лекова и других фармацеутских средстава, унапређење улоге струковних организација у доношењу законских и подзаконских аката који се тичу обављања ветеринарске делатности, класификација ветеринарске делатности са освртом на импликације у погледу пореског оптерећењ у вези са тим и сл.

Постигнут је висок степен сагласности учесника састанка у погледу потребе заједничког рада и конструктивне сарадње у решавању актуелних проблема са циљем подизања заштите здраваља животиња на још виши ниво, заштите људи од зооноза, унапређења сточарске производње и прехрамбене индустрије и унапређења заштите животне средине.

 ob1

 

ob2

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.