LOADING
PREV
NEXT
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Закључци са састанка Председника РО ВКС

Штампа
Датум објављивања петак, 10 април 2009

У Ветеринарској комори Србије одржан је 9. априла 2009. године састанак Председника Регионалних одбора ВКС са представницима Управе за ветерину МПШВ на коме је разматрана актуелна ситуација у ветеринарској служби Србије.

       У раду састанка учествовали су директор Управе Зоран Мићовић, начелници Сања Челебићанин, Будимир Плавшић и Славољуб Станојевић, те 23 председника Регионалних одбора Коморе.

Закључено је да:

  1. До доношења нове Уредбе о висини накнаде за издавање уверења о здравственом стању животиња наплаћује се прописана накнада и уплаћује на рачун Министарства, а за трошкове ветеринарске услуге код издавања уверења о здравственом стању примењује се препоручена цена Ветеринарске коморе Србије и за ову услуга издаје посебан рачун.
  2. Имајући у виду рестриктивни буџет Управе за ветерину, председници Регионалних одбора прихватили су да Комора предложиМинистарству да цене услуга за спровођење  Програма мера у 2009. години остану на нивоу прошлогодишњих.
  3. У циљу проширења обима и врсте послова ветеринарских станица препорука је Коморе и Управе да се искористе могућности које дозвољава чл. 148. Закона о ветеринарству, а односе се на пренос овлашћења за поједине стручне послове ветеринарске инспекције. Управа је спремна у најкрачем законском року издати овлашћења свима који испуњавају услове, а желе да обављају ове послове.
  4. Правној служби Управе поновно треба доставити захтев за преиспитивање оправданости постојања члана 21. Правилника о условима у погледу објеката, опреме и средстава за рад, као и у погледу.... («Сл.гласник Р Србије» бр.42/2006), који се односи на специјалистичку обуку  за обављање послова трихиноскопске дијагностике.
  5. Од Правне службе Министарства захтевати тумачење чл.162 Закона о ветеринарству (усклађивање са Законом – пререгистрација у Управи за ветерину приватних ветеринарских станица, амбуланти и апотека).
  6. Комора ће се обратити Министарству трговине са захтевом да се одложи примена Уредбе о фискализацији ветеринарске службе  до 1. јануара 2010. године, како би се појаснили сви аспекти примене.

          На наредној седници Управног одбора ВКС донеће се одлуке по свим тачкама ових Закључака.

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.