LOADING
PREV
NEXT
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
https://vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

41. седница УО ВКС

Штампа
Датум објављивања понедељак, 12 септембар 2011

 На седници Управног одбора ВКС одржаној 30.08.2011. године расправљана су нека питања рада саме Коморе, као и актуелна дешавања у самој струци. Разматрана је пресуда Управног суда на жалбу ВКС поводом решења Комисије за заштиту конкуренције о кажњавању Коморе због доношења „Минималног ценовника ветеринарских услуга“ у мају 2008. године. По препоруци правног заступника Комора ће се жалити Касационом суду на ову одлуку, а издаће се и посебно саопштење поводом ове пресуде и жалба поверенику Заштитника грађана. У контексту ових пресуда закључено је да се покрене иницијатива за измену потребних закона како би се ветеринарска служба уврстила у службу од „Општег интереса“.

Закључено је да се од Управе за ветерину затражи тачна информација о судбини неутрошених „микрочипова за обележавање паса“ који су повучени из ветеринарских организација и неких ветеринарских института. На седници се расправљало о досадашњим утисцима о успешности акције „Бесплатни ваучери“ која се спроводи у Београду. Закључено је да је акција спроведена у складу са законом, али о оцени успешности није донесен коначан став. Постоје дилеме које указују да то не може бити модел решавања проблема паса луталица и невакцинисаних власничких паса за територију целе Србије. Решавање ових проблема тражи активније укључивање ветеринара у расправу о могућим моделима и њиховој примени.

У склопу припрема нашег представника за Светски конгрес ветеринара и Генералну скупштину Светске ветеринарске организације, који се одржавају у октобру у Кејптауну, разматрани су нацрти ставова које је Борд СВА припремио за усвајање. Управни одбор прихватио је предлоге нацрта.

Посебно је расправљано о ефикасности наплате чланарине и лиценце за 2011. годину. У складу са стањем, закључено да се свим ветеринарским организацијама пошаље обавештење о стању дуговања њихових запослених. 

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.